Toimituskulu aina 5.90€ ja yli 59€ tilauksille ilmainen toimitus!

WashBar palashampoo testissä

PVM

Touhutiimin australianpaimenkoirat testasivat WashBarin palashampoota. Mitä huomioita teimme

Touhutiimin dynaaminen duo testasi WashBarin palashampoota. Tämä jo senkin vuoksi, että testaamme kaikki tuotteet ennen kuin otamme niitä myyntiin verkkokauppaan. Uteliaisuus palashampooseen lähti kuitenkin kiinnostuksesta siitä, mitä kaikkia kemikaaleja laitamme lemmikin tai omalle iholle. Olen tottunut käyttämään koirillani vain nestemäisiä shampoita ja palamuotoinen shampoo tuntui ajatuksena aika vieraalta. Mutta luonnolliset ainesosat ja ekologisuus puolellaan, päätimme testata Touhutiimin kanssa tuotteen. 

Ainesosina WashBar palashampoossa on käytetty mm. saippuoituja kasviöljyjä sekä eteerisiä öljyjä. Tuoteselosteesta ei löydy sulfaatteja, parabeeneja, keinotekoisia hajusteita eikä GMO peräisiä ainesosia. Tuotteessa olevilla eteerisillä öljyillä on antibakteerisia sienien- ja tulehduksien vastaisia ominaisuuksia, lievittäen pieniä iho-ongelmia. Tuoksu on miellyttävä, sitruunainen ja raikas. Palashampoo on pakattu pahviseen laatikkoon, jonka voi kierrättää. Aina ilahduttavaa kun pakkausmateriaalin määrä on minimoitu.

Mutta sitten itse asiaan, pesuun. Touhutiimin Credit ja Fani ovat australianpaimenkoiria, eli karva on päältä karkeampaa ja niillä on pohjavilla, karvan pituutena keskipitkä. Meillä ei ainakaan nautita pesusta, koirien mielestä se on välttämätön paha mikä pitää vain kestää. Kasteluvaihe varsinkin aiheuttaa aikamoista mulkoilua ja kauhistuneen näköisiä ilmeitä, pesukuvistamme ei siis välity euforista tunnelmaa. Perusteellisen kastelun jälkeen palashampoo käteen ja pesu karvaa pitkin, mikä onkin yllättävän helppoa. Pala vaahtoaa helposti ja muutaman pyörittelyn jälkeen palan voi laittaa syrjään, pehmeän täyteläinen vaahto riittää suureen osaan koiraa. Palaa ei siis tarvitse jatkuvasti pesun aikana, vaan voi ottaa sen käyttöön kun vaahto alkaa loppumaan. Tämä tekee shampoopalasta hyvin riittoisan. Muutamiin kohtiin pitää ottaa pala uudelleen käyttöön, lähinnä muhkeisiin peppukarvoihin ja vatsanaluseen. Varsinkin vatsanalusen peseminen oli helpompaa kiinteällä palalla kuin nestemäisellä, sillä meillä shampoota löytyy yleensä enemmän lattialta kuin karvoista.

Varpaiden välit on myös kätevä pestä, ainakin näillä keskikokoisilla koirilla pala mahtuu mukavasti anturoiden ja varpaiden väleihin. Tiukasti kiinni ollut katupöly lähti anturoiden välistä, jonka vuoksi iho oli alkanut jo hieman punoittaa. 


Aiemmin käyttämäni shampoot ovat sisältäneet turkkia silottavia ja kiillottavia kemikaaleja, kuten silikonia. Sillä saadaan karva laskeutumaan kauniisti, ehkäisemään takkuja ja silottamaan karvan pintaa. Nyt siis odotin kauhunsekaisin tuntein, että millaisia takkupeikkoja kuivaamisen jälkeen on odotettavissa. Molemmilla kun on vielä hieman kastraation ja sterilisaation aiheuttamaan pumpulimaista hormonikarvaa. Lähes kaikilla pesukerroilla olen joutunut kemikaaleista huolimatta selvittämään pesun jälkeisiä takkuja, vaikka olen käyttänyt ties millaisia hoitoaineita. Kevyen föönauksen ja harjauksen jälkeen tutkimaan mikä urakka on luvassa, mutta ilokseni takkuja ei koirista löytynyt. Osa luonnon öljyistä hoitaa karvaa ja ehkäisee näin ollen takkuuntumista ja sähköisyyttä.

Huuhteluvaihe on positiivinen yllätys, vaahto huuhtoutuu todella helposti pois verrattuna aiemmin käyttämiini moniin eri merkkisiin nestemäisiin shampoisiin. Koira joka ei todellakaan pidä pesusta, nopea huuhteluvaihe on kuin luksusta. Vaikka kasviöljyt pesevät turkin puhtaaksi, ne myös samalla hoitavat karvaa ja ihoa. Kasviperäinen glyseriini on tehokas sitomaan kosteutta ja siksi sitä käytetään yleisesti ihonhoidossa.

Koska WashBarin tuotteita ei ole testattu eläimillä, niin päätin sen hengessä tehdä ihmiskokeen, itselläni. Pala todellakin vaahtoaa helposti, kasteltuihin hiuksiin riittää parin kerran pyöräytys päänahan pinnassa ja vaahtoa on tarpeeksi puolipitkien hiusten pesuun. Huuhtoutuu omista hiuksista helposti jättäen ”natisevan” lopputuloksen, hiusten pinnassa tuntuu kuitenkin vahamainen ja hieman rasvamainen koostumus. Käytän yleensä aina hoitoainetta, koska hiuslaatuni on skandinaavisen ohut ja takkuuntuu helposti, mutta kokeen ollessa kyseessä päätän jättää hoitoaineen hyllylle. Siitä huolimatta kampaaminen sujuu ongelmitta eli takkuja ei tullut myöskään ihmiskuontaloon. Kuivumisen jälkeen hiukset olivat ilmavammat ja kuohkeammat kuin yleensä ja hiuksen pinnassa tuntuu hento vahamainen pinta. Koe ei siis ollut pelkäämäni katastrofi, vaan voisin jopa itsekin siirtyä palashampoon käyttäjäksi. Toki tällöin mennään ihmisille tarkoitettuihin tuotteisiin.

Palashampoota pitää muistaa säilyttää ilmavasti, koska sen pitää kuivua käyttökertojen välissä. Itse käytän tuotteen omaa pahvipakkausta, jossa pala säilyy kuivana ja hyvänä seuraavaan pesukertaan. Kun pala on käytetty, kartonkipakkauksen voi kierrättää. Palamuotoisena se on helppo kuljettaa mökille tai matkalle, ei pelkoa kassiin vuotavasta shampoosta. Tästäkin on meillä kokemusta, reissussa ei ole kiva huomata shampoopullon vuotaneen pitkin poikin matkalaukkua.

Karvan laatuja on erilaisia, mutta meillä palashampoo tuntuu toimivan yhtä hyvin kuin nestemäiset, uskaltaisin sanoa, jopa paremmin. Joskus saippuapohjaiseen palashampooseen siirtyminen voi tehdä karvan hieman tahmean tai rasvaisen tuntuiseksi, mutta se häviää usein muutaman pesukerran jälkeen. Meillä tätä tahmeutta ei esiintynyt, ei koirilla eikä ihmiskokeen yksilöllä, vaan palashampoo teki turkista helposti käsiteltävän, puhtaan ja raikkaan.

WashBarin shampoopaloja on kahta erilaista, Original sekä Hevos&Koira. Hevos&Koira on palana isompi ja soveltuu parhaiten hevosille ja isoille koirille. Tässä isommassa palassa on myös hieman enemmän iho-ongelmia hoitavia ainesosia sekä karvaa kirkastavia ominaisuuksia soveltuen valkoiselle ja mustalle karvalle.

Löydät palashampoot täältä

Lisää
artikkeleita