Toimituskulu aina 5.90€ ja yli 59€ tilauksille ilmainen toimitus!

Koiran lämmittely, jäähdyttely ja palautuminen verkkokurssi

49,00 

Oletko miettinyt, miten koiraa lämmitellään suoritukseen? Entä sen jälkeen, miten tehdään oikeaoppinen jäähdyttely tai palautuminen? Meidän ihmisten tehtävä on tarjota koiralle turvallinen ja mahdollisimman hyvä suoritus ja siksi valmistavat toimet kuuluvat olennaisena osana suoritukseen.

Lämmittelyn tarkoitus on valmistaa koiraa tulevaan suoritukseen, niin fyysisesti kuin henkisesti. Jäähdyttelyn tarkoitus on valmistaa koiraa seuraavaan suoritukseen tai palautumiseen. Palautumisen tarkoitus on palauttaa rasituksen aiheuttamat vauriot ja valmistaa seuraavaan suoritukseen. Kyseessä on siis kokonaisuus, jonka jokainen osa täydentää toisiaan. Kun kaikki osat tulevat osaksi treeni- tai kilpailusuoritusta, se auttaa myös koiraa jäsentämään asioiden kulkua vähentäen psyykkistä jännitystä.

Koiran lämmittely, jäähdyttely ja palautuminen verkkokurssi

Tuoteryhmä

Kuvaus

Opit kuinka lämmittelet koirasi tehokkaasti eri lajeissa, 4-osaisen lämmittelyohjelman mukaisesti, jonka jälkeen jäähdyttely, palautus sekä harjoittelun jaksotus.

Hyvä lämmittely:

  • aktivoi koko kehon toiminta
  • lihaksien ja nivelten lämpötilan nousu edesauttaa liikelaajuuksia ja vähentää loukkaantumisriskiä
  • lisää lihaksien kykyä venyä
  • lisää hermoimpulssien toiminta
  • lisää verenkiertoa, edesauttaa hapen ja ravinteiden kulkeutumista kudoksiin
  • auttaa keskittymään tulevaan suoritukseen


Jäähdyttelyn
tarkoitus on laskea hengityselimistön toiminta normaaliksi, laskea kehon lämpötilaa ja tehostamaan kuona-aineiden poistumista sekä valmistaa koiraa seuraavaan suoritukseen tai palautumiseen.

Palautumisen tarkoitus on palauttaa rasituksen aiheuttamat vauriot ja valmistaa keho seuraavaan treeniin (energiavarastojen tyhjeneminen, happamoitumisesta eli maitohapon kertymisestä, hermoston palautus, fyysinen ja henkinen)

Verkkokurssin sisältö:

 • Lämmittelyn teoria
 • Lämmittelyn eri osat (alkulämmittely, liikeratojen aktivointi, dynaamiset liikkeet, hermoston aktivointi, lajikohtaiset lämmittelyt)
 • Jäähdyttely
 • Palautuminen
 • Fyysisen harjoittelun perusteet ja jaksotus palautumisen kannalta
 • Treenisovellus käyttöön 6kk:n ajaksi
 • Videomateriaalien kesto yhteensä 43min
 • Kirjallinen ladattava materiaali


Kurssin kesto ja toteutus:

6kk ostopäivästä. Videomateriaalit treenisovelluksessa ovat käytössä 6kk:n ajan, kirjalliset ladattavat ohjeet jäävät ostajalle. Koko materiaali on heti käytössä (kun saat pääsyn treenisovellukseen).

Verkkokurssi toteutetaan treenisovelluksessa (Android/iOS versiot) tai web-sovelluksena. Mobiiliversiona sovellus on kätevästi aina mukana, josta ohjeet voi helposti tarkistaa. Sovelluksen käyttö on maksutonta koko verkkokurssin ajan (6kk). Saat tarkemmat ohjeet oston jälkeen ja pääsyn sovellukseen 1-2 päivän arkipäivän sisällä.

Kouluttaja:
Verkkokurssilla kouluttajana toimii Koirahieronta Maahinen/Jonna Turunen, joka on tarjonnut koirahierontaa vuodesta 2004. Harraste- ja aktiiviset koirat ovat aina olleet Jonnalle mielenkiinnon kohteena ja hän valmistui 03/2023 urheilukoirien fyysisen harjoittelun ohjaajaksi, Move Well (urheilukoirien fyysinen harjoittelu ammattilaisille) ja sen jälkeen lisäopinnoista urheilukoirien fysiikkavalmentajaksi 12/2023. Lajiharrasteita on vuosien varrella ollut vinttikoirajuoksut, eri jälkilajeja, koirafrisbee, paimennus sekä tällä hetkellä oman australianpaimenkoiran kanssa tavoitteellisesti tokoa ja noseworkia.

Lue lisää Koirahieronta Maahisen sivuilta tästä.